Parkstad


Parkstad, de voormalige mijnstreek, is uitgeroepen tot de beste toeristische bestemming ter wereld. Dit predikaat werd toegekend vanwege de succesvolle overgang van industriegebied naar toeristische regio. In Parkstad vindt u onder andere Snowworld, Mondo Verde en Gaia Zoo.

Snowworld Landgraaf is een mooi overdekt wintersportdorp in Limburg, waar u 365 dagen per jaar kunt snowboarden, of skiën. Snowworld is de grootste overdekte piste ter wereld met 5 pistes.

Mondo Verde biedt een heel scala aan activiteiten en attracties. Zo zijn er de wereldtuinen met ontwerpen met een echt tropenpark en tuinontwerpen van over de hele wereld.

Gaia Zoo is een unieke dierentuin, die door het publiek al 4 keer is gekozen tot ‘mooiste dierentuin van de Benelux’. In Gaia Zoo reis je in één dag over de hele wereld, waarbij je vele unieke en bijzondere diersoorten tegenkomt.

Natuur


In de directe omgeving van hotel de linde vindt u schitterende natuur. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen of motorrijden. Wat denkt u bijvoorbeeld van de Mergellandroute? De Mergellandroute is uitgezet in Zuid-Limburg en is zowel per auto, motor of fiets af te leggen. Op deze schitterende route vindt u bekende plaatsen als Epen en Slenaken.

Voor een schitterend panoramauitzicht kunt u Boscafé ‘t Hijgend Hert bezoeken. Dit café ligt midden in de Vijlenerbossen tussen Epen en Vijlen. Hier kunt u ook genieten van een kopje koffie met vlaai, of een lekker speciaalbiertje.

Natuurlijk is het Drielandenpunt bij Vaals ook de moeite waard om te bezoeken als u toch in dit prachtige gebied bent. Op het Drielandenpunt komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. Het is de hoogst gelegen plek van Nederland.